IEMES week 4

Seminars IEMES week 4 – 6 tot 8 mei 2013

Maandag 6 mei

Gastcollege Peter Kentie – Citymarketing

Peter Kentie is momenteel Directeur bestuurder bij Eindhoven365. Voordat hij met het gastcollege begon had ik geen concreet beeld bij citymarketing en Eindhoven365. Dit heeft hij met zijn levendige en uitgebreide gastcollege totaal veranderd. Hij liet veel beeldmateriaal zien van alle activiteiten en handelingen die worden georganiseerd om Eindhoven tot een sterk merk te maken. Dit gastcollege past goed binnen onze studie omdat het met communicatie te maken heeft. Echter zie ik zelf liever colleges die branche gerelateerd zijn. Toch is het wel goed om onze blik breder te maken en te zien wat er nog meer is.

Gastcollege Serge van Rooij – Storytelling

Als je tijdens een presentatie iets wilt overbrengen aan je publiek moet je dit niet doen door feiten te vertellen maar juist door verhalen te vertellen. Anders wordt het veelte saai voor luisteraars en haken ze af tijdens je verhaal. Er zijn een aantal vaste punten die er in ieder geval in voor moeten komen: Er moet iets gebeuren, er is een begin, midden en eind, er moet samenhang zijn en er moet een duidelijke omslag zijn. Deze omslag is erg belangrijk en komt al snel in het verhaal. Door deze omkeer worden luisteraars nog meer getriggerd om te blijven luisteren. Vertellen is spreken in de fantasie van jouw publiek. Met een verhaal gaan jouw luisteraars zelf een beeld vormen.

Dinsdag 7 mei

Gastcollege Wout Conijn – Film maken & financieren

Wout Conijn is producent van documentaires en speelfilms. Tijdens zijn college vertelde hij ons voornamelijk over crowdfunding en zijn laatste project. Wout liet verschillende voorbeelden zien van andere projecten die aan crowdfunding doen. Een bekend project hier tussen was van Zach Braff (acteur van Scrubs en regisseur van Garden State) die om financiering vroeg voor zijn nieuwe film: Wish I was here. Dit was een interessant onderwerp voor discussie omdat Zach Braff dit niet per se nodig heeft. Wout heeft voor zijn laatste project: How to describe a cloud ook geld moeten inzamelen omdat anders de film niet afgerond kon worden. Uiteindelijk is dit gelukt en hebben wij het eindresultaat mogen bekijken.

Crowdfunding filmpje Wish I was here:

http://www.kickstarter.com/projects/1869987317/wish-i-was-here-1

Crowdfunding filmpje How to describe a cloud:

http://www.youtube.com/watch?v=OoE1UjJZ4YE

Film review How to describe a cloud

De eerste woorden die in mij opkomen bij deze film is filmfestival film, bijzonder en op zichzelf staand. Het bekijken van deze film is een aparte ervaring omdat je niet goed weet waar de regisseur heen wil met het verhaal. Tot aan letterlijk de laatste scene (die in contrast is met de rest van de film) blijft dit onduidelijk. Het gastcollege van Wout Conijn en de achtergrondinformatie vooraf aan de filmvoorstelling was wel een toevoeging. Normaliter houd ik wel van aparte filmhuis films maar deze was niet iets te voor mij.

Plaats een reactie