Organiseren

Soms ben ik heel erg goed in organiseren en soms ook helemaal niet. Bij de ene handeling komt mijn perfectionistische kant naar boven en bij de ander mijn chaotische. Toch heb ik het wel heel erg nodig dat alles georganiseerd en schoon is anders wordt het een chaos in mijn hoofd. Op de momenten dat het chaos is in mijn hoofd heb ik ook moeite om mij te focussen op andere dingen.

Een voorbeeld waarin ik heel erg chaotisch was vorig jaar was dat ik vaak mijn aantekeningen in de lessen op een los blaadje schreef. Na thuiskomst kwam zo’n blaadje vaak op een kast of op tafel terecht. Al na een week wist ik soms niet meer waar ik het gelaten had, laat staan als ik een paar weken later tentamens had. Dit jaar heb ik dit al helemaal anders gedaan. Ik neem mijn schrijfblok bijna dagelijks mee in mijn tas en scheur er geen blaadjes uit. Al mijn aantekeningen zitten in één schrijfblok net zoals andere al hun bestanden op de computer hebben staan. Dit zorgt voor mij al voor veel  rust in mijn hoofd.

Een ander iets wat ik dit jaar veel beter doe is alles in mijn agenda schrijven en afvinken als ik het gedaan heb. Dit zorgt voor een goed overzicht waardoor je veel beter weet wat je allemaal nog moet doen en wat je al gedaan hebt. Vorig jaar dacht ik vaak dat ik bepaalde dingen wel zou onthouden, wat weer tot veel onrust leidde als dit niet zo bleek te zijn.

Op mijn laptop heb ik alles in speciale mappen staan zodat ik alles makkelijk kan vinden. Het enige wat ik momenteel vervelend vind is dat ik op drie verschillende computers studeer waardoor er overal bestanden van mij opstaan. Om toch een soort link te hebben tussen deze computers zet ik alles elke keer in mijn mail. Dit is alleen niet heel overzichtelijk. Hierop moet ik nog iets zien te verzinnen.

Mijn perfectionistische kant komt vooral naar boven op het gebied van mijn werk. Op het werk ga ik heel structureel te werk en werk ik alles af in een bepaalde volgorde. Van A tot Z ga ik alles af waardoor ik geen fouten maak. Als ik het gevoel heb dat ik een fout maak controleer ik mezelf ook altijd.

Plaats een reactie