Motivatie

Momenteel ga ik beginnen aan mijn tweede jaar aan de studie Communication – International Event, Music & Entertainment studies aan de Fontys Tilburg. Mijn persoonlijke motivatie om deze studie  te vervolgen heeft meerdere redenen.

In het verleden heb ik na het behalen van mijn VWO diploma tweemaal de verkeerde studiekeuze gemaakt. Ik was teveel gefocust op het idee dat het per se een Universitaire opleiding moest zijn in plaats van te kijken naar wat ik echt wil. De tweede studie – Theater, film en tv wetenschappen – was al meer in de richting waarin ik in wilde maar uiteindelijk veelte theoretisch. Ik kreeg door deze studie niet het gevoel dat ik er daadwerkelijk in de normale wereld iets mee kon. Het vervolgen van mijn huidige studie heeft dus deels een praktische reden aangezien ik het echt eens tijd vind om een diploma te halen. Het kan mij niet kort genoeg duren tot ik eindelijk op zoek kan naar een baan die met film te maken heeft.

De hoofdreden om deze studie te vervolgen is echter veel positiever, namelijk dat ik deze studie super leuk en interessant vind. Ik ben zelf erg theoretisch ingesteld en heb daardoor hiervoor voor echte theoretische studies gekozen aan de Universiteit. Dit paste echter niet bij mij maar ik had wat tijd nodig om dit te realiseren. Bij mijn huidige studie kan ik eindelijk mijn theoretische kant combineren met mijn creatieve kant. Aan het begin van vorig jaar was ik nog wat huiverig voor een gebrek aan creativiteit. Echter door het hele jaar heen is deze kant aangesproken en durf ik nu echt te zeggen dat ik creatief ben! In het komende jaar wil ik dit graag voortzetten en mij verder ontwikkelingen hierin.

Dit tweede jaar ga ik met veel plezier in aangezien we nu meer een persoonlijke richting met de branchevakken kunnen kiezen. Ik wil graag iets met film en/of tv doen dus ben erg nieuwsgierig naar de vakken Filmentertainment en Entertainment. Met deze studie heb ik ook eindelijk het gevoel dat ik iets leer en dat ik mijzelf ontwikkel. En misschien nog wel belangrijker is dat ik er ook echt al resultaten van zie. Als ik alleen al kijk naar de Adobe programma’s die ik nu grotendeels beheers en wat ik ermee heb gemaakt, ben ik toch wel trots. Deze studie geeft mij zelfvertrouwen in de toekomst en bereid mij voor op een baan in de industrie waar ik al zolang naar verlang: de filmindustrie.

Plaats een reactie