Korte docu Marly

In de laatste periode van dit studiejaar kregen we bij het vak Visuals de opdracht om een eigen korte documentaire te maken. Na in een groepje te zijn ingedeeld met Ilse, Eleni en Matina zijn we meteen gaan brainstormen over een idee. Al snel kwam bij mij het idee om een sfeerportret te maken van Marly Gommans. Ik heb zelf een aantal keer model gestaan voor haar website waardoor ik haar al enige tijd ken.

ByMarly

Marly is een ontwerpster op het gebied van tassen, huis en katten accessoires. Alles wat ze ontwerpt wordt ook door haar zelf met de hand gemaakt. Ze heeft haar eigen product lijnen ontwikkeld die allemaal draaien om natuurlijke producten. Het liefst werkt ze met leer, hout en vilt. Tijdloos, verfijnd en duurzaam zijn de kernwaarden van de producten van Marly. Ze vindt het voornamelijk belangrijk om kwalitatief goede producten te maken die jaren mee kunnen gaan. Marly gaat zo mee in de trends van duurzaamheid en MVO.

marly 2

Haar collecties:

Cats in style!
Dressed wood collection
Ruffle Chair
Vulpes collection (nieuw! zie foto hieronder)
Wrapbags
Ahead of the curve
Woodbag
Dress up your hair!

marly 3

Het kiezen van Marly als onderwerp was geen moeilijke beslissing. Zij heeft een sterk merk neergezet met haar label dat overal in door wordt gevoerd. Marly als persoon, haar producten en haar huis zijn één groot geheel.

Ter voorbereiding hebben wij een script geschreven waarin alle interview vragen staan. Ook hebben we bepaald wat voor shots we willen maken en waar we deze gaan filmen. Misschien nog een van de belangrijkste voorbereidingen was het reserveren van een HD camera met statief.

Al het beeldmateriaal hebben wij in een dag opgenomen omdat we geen verschil in licht of verschuivingen op de locatie wilden zien. De opnamedag ging erg soepel omdat we van te voren ons script hadden gemaakt en precies wisten hoe en wat we in beeld wilden brengen. De opnames hebben voornamelijk plaatsgevonden in haar atelier en in haar huis. Het interview dat we hebben afgenomen nam plaats in haar huis.

filmen

De montage verliep tevens soepel. Dit heeft wel meerdere dagen geduurd omdat we het alle vier belangrijk vonden een goed eindproduct af te leveren. Tevens duurt dit langer omdat al het beeldmateriaal opnieuw bekeken moet worden om te bekijken wat de meest bruikbare shots zijn. Gelukkig hadden we een overvloed aan mooie beelden om te monteren. We hebben gespeeld met de soundtrack in combinatie met de shots zodat deze dezelfde sfeer en rust gaven.

Soundtrack docu Marly:

http://www.youtube.com/watch?v=BucfErwPTWs

http://www.youtube.com/watch?v=bXaczP4-VTE

Uiteindelijk zijn we als groep super trots op het eindresultaat omdat het van begin tot eind klopt. Ons product past bij het geheel waar Marly zo naar streeft. Ook ben ik al bezig met het vinden van een nieuw onderwerp om een nieuwe documentaire over te maken.

Zie in deze link het eindresultaat: http://www.youtube.com/watch?v=SFZMuyIXKfg

Plaats een reactie